Visualisatie

Door te visualiseren kun je elke gewenste verandering makkelijker en sneller doorvoeren. Alles wat de mens kan bedenken kan hij ook realiseren. Dus visualiseer jezelf nu gezond, gelukkig en succesvol en hou dit beeld continu voor ogen!

Visualiseren is denken in beelden. Beelden zijn de oertaal van je geest. Alles wat de mens ooit geschapen heeft, is eerst in zijn verbeelding ontstaan. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet. Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen.

Topsporters maken hier dankbaar gebruik van. Zij visualiseren continu de opeenvolging van alle bewegingen die zij moeten maken om tot een optimale prestatie te komen. Als de dag dan aanbreekt dat zij hun prestatie moeten leveren, geven de hersenen deze informatie automatisch, snel en accuraat door aan de spieren, waardoor sporters in staat zijn topprestaties te leveren.

Doe nu de visualisatie-oefeningen.

Veranderingen versnellen

Ook in je dagelijks leven kun je gebruik maken van de kracht van visualisatie. Iedereen kan visualiseren. Wil je een verandering doorvoeren in je leven dan kun je deze verandering vergemakkelijken en versnellen door je deze verandering zo vaak mogelijk actief te visualiseren. Met actief bedoel ik dat je je niet alleen een voorstelling maakt van hoe je denkt, voelt en handelt in de nieuwe situatie, maar dat je ook probeert waar te nemen welke geluiden erbij horen, welke kleuren en geuren er zijn en vooral hoe de situatie aanvoelt, hoe je je voelt als je je doel hebt gerealiseerd.

Hoe levensechter jij je de gewenste situatie voorstelt en hoe vaker je dit herhaalt, hoe groter de invloed ervan is op je denken, voelen en handelen in je dagelijks leven. Geef niet op voordat je je doel hebt gerealiseerd!

Problemen oplossen

Soms lopen we telkens tegen hetzelfde probleem aan en kunnen we er maar niet achter komen wat de oorzaak daarvan is. Je kunt visualisatie dan ook gebruiken om je bewust te worden van de manier waarop je denkt, voelt en handelt. Op basis van je bevindingen kun je een positieve verandering doorvoeren en het probleem oplossen.

Visualiseren kan in het begin wat onwennig aanvoelen en misschien lukt het je de eerste keren niet om een duidelijk beeld voor ogen te krijgen. Zet toch door! Visualisatie is een krachtige techniek die je leven kan veranderen.