Ontbijt, Lunch & Diner

Ontbijt & Lunch – Wat wel?

  • Brood, crackers of rijstwafels (volkoren, meergranen of tarwe) belegt met magere kaas, mager of gerookt vleeswaar, fruit of groente
  • Muesli met melk of yoghurt
  • Salade met fruit, groente, magere kaas, mager of gerookt vleeswaar
  • Vers fruit (met yoghurt)
  • Brinta

Ontbijt & Lunch – Wat niet of het liefst met mate?

  • Suiker (-houdende producten)
  • Zoetstof (-houdende producten)
  • Witbrood
  • ‘Junk-food / Fast-food’
  • Kant-en-klaar-producten
  • Gefrituurd voedsel
  • Volle melk
  • Vette kaas (48 + of meer) en vleessoorten
  • Grote porties

Diner – Wat wel?

  • Kruiden en specerijen (in plaats van sauzen, room(boter), suiker en zout)
  • Gebruik zo veel mogelijk biologische en verse producten
  • Groente (minimaal 200 gram: rauw, stomen, roerbakken, grillen of kort koken)
  • Mager vlees, vis, vegetarisch vlees, ei, noten of peulvruchten
  • Aardappelen, volkorenpasta, zilvervliesrijst/meergranenrijst, ovenfrieten (met mate)

Diner – Wat niet of het liefst met mate?

  • Sauzen, room(boter), suiker, zout
  • Suiker (-houdende producten)
  • ‘Junk-food / Fast-food’
  • Kant-en-klaar-maaltijden
  • Gefrituurd voedsel
  • Vette kaas (48 + of meer) en vleessoorten
  • Witte rijst/pasta/brood
  • Grote porties