Humor: lachen is gezond!

Hoe vaak lach jij op een dag? Lachen is zeer gezond en het kost je niets! Een glimlach geeft je al direct een goed gevoel en ontspant je. Probeer het maar eens. Lees hieronder hoe je jezelf gezond en gelukkig kan lachen…

Lach jezelf gezond

Lachen zorgt niet alleen voor dat we in de stroom van positieve gedachten en gevoelens terecht komen, het zorgt er ook voor dat we ons verbonden voelen met anderen en ons voor hen openstellen. Door te lachen, ook om onszelf, kunnen we de dingen relativeren en onszelf, anderen, situaties en het leven niet al te serieus nemen.

Lachen versterkt het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter bestand is tegen virussen en bacteriën. Lachen ontspant en vermindert stress, de bloeddruk en hartproblemen. Het verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren. Tijdens het lachen komen er endorfinen vrij in je hersenen, waardoor je je goed gaat voelen en eventuele pijn en een teveel aan stresshormonen vermindert. Méér lachen is goed voor iedereen en vooral voor diegenen die kampen met stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid.

Lach jezelf gelukkig

Dé manier om in een goed humeur te raken en te blijven is veel lachen en glimlachen. Een goed humeur werkt aanstekelijk. We zijn goedgehumeurd als alles lijkt te gaan zoals wij gepland hebben en zoals wij dat graag willen. Of je nu in een goede stemming bent of een rothumeur hebt, je steekt hiermee je directe omgeving aan. Omgekeerd raak je ook beïnvloed door de stemmingen van de mensen om je heen.

Het voordeel van een goed humeur is niet alleen dat je een positieve invloed hebt op de sfeer waarin je op dat moment verkeert, maar dat je ook meer bestendig bent tegen onaangename stemmingen van anderen. Alle vervelende dingen lijken langs je af te glijden als je goedgehumeurd bent. Daarbij geld nog eens dat datgene waar je je aandacht op richt zich vermeerdert. Alles bij elkaar opgeteld kan je dag dan niet meer stuk!

Doe nu de oefeningen om lachend door het leven te gaan