Gezondheid van binnenuit

De Botoxfontein van de eeuwige jeugd

Geplaatst op

De titel is natuurlijk een beetje een grapje, maar er schuilt wel een kern van waarheid in. Wanneer je gebruik maakt van cosmetische behandelingen, dan is het mogelijk om veel langer en fris uiterlijk te hebben enzo dus jammer te ogen. Tegenwoordig ligt de nadruk binnen de cosmetische wereld vooral op het opfrissen van het uiterlijk. Vroeger was het zo dat er beloftes gedaan werden en dat je inderdaad heel erg jong zou blijven wanneer je cosmetische behandelingen zou laten doen. Dit was met name in de jaren 60 tot de jaren 2000 zo. Tegenwoordig hebben we toch een beetje een ander paradigma wat dit betreft: mooi oud worden is het credo. In deze blog vertellen we jou er meer over. 

De behandeling met Botox 

Botox is superpopulair vanaf de jaren 80 en we zien dan ook dat er dan ook direct heel veel behandelingen uitgevoerd worden. Over het algemeen zijn de patiënten in die tijd voornamelijk beroemdheden en vooraanstaande figuren. Het zijn ook direct de proefkonijnen geweest, want we zien dat er in die periode toch nog wel wat zaken niet helemaal goed gingen. Daar heeft Botox ook zijn ietwat discutabele imago aan te danken. Want wie kent de strak gespoten Madame Tussauds-gezichten niet? Precies, dat willen we niet meer, en dat gebeurt ook niet meer zo vlug, want de nadruk ligt op opfrissen van het uiterlijk en niet meer op het strakspuiten. Botox is afbreekbaar door het lichaam en een herhaalbehandeling is nodig om de resultaten op peil te houden. 

Fillers voor volle lippen 

Veel vrouwen en mannen willen graag vollere lippen omdat dit toch een bepaald schoonheidsideaal is waar mensen achteraan lopen. In het begin van de filler-rage, zo aan het begin van de jaren 2000, zien we dat mensen hun lippen laten opvullen. Ook in deze periode zijn er weer excessen te zien waarbij lippen bijzonder opgezwollen waren, en dit was niet de bedoeling. Uit deze periode stamt ook de beroemde duckface. Toch is het helemaal niet nodig om zo’n duckface te krijgen als je verstandig omgaat met fillers. Het zijn tegenwoordig allemaal fillers die afgebroken worden na zoveel tijd, en geen permanente fillers van kunststof meer. Een herhaalbehandeling is nodig om resultaten te behouden. 

Extra tip: het is mogelijk om een ooglift te laten doen. Ooglift.nl kan je daar van alles over vertellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je meer over hoe je je gezonder kan voelen. Lees daarvoor onze informatieve blogs. Voor een gedegen dieetadvies raadpleeg je idealiter een expert. 

Contactgegevens

Via info @ gezondheidvanbinnenuit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden