Gezondheid van binnenuit

Denk aan je gezondheid in de bouw en volg deze tips op!

Geplaatst op

Ben jij werkzaam in de bouw? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina door te nemen. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw gezondheid gewaarborgd blijft. Het werken in de bouw kan namelijk risico’s met zich meebrengen die je op eenvoudige wijze kunt voorkomen. We zullen het hieronder eerst hebben over de hoogwerker certificaat verplicht. Lees deze tips rustig door en bij eventuele vragen en/of opmerkingen is het zeker aan te raden om nader research te doen. Je gezondheid staat immers op nummer een.

Een hoogwerker certificaat verplicht

Als je wilt werken met een hoogwerker in de bouw is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht. De reden hiervoor is omdat deze apparaten enorm zwaar en lastig te besturen zijn. Een eventuele verkeerde handeling kan leiden tot enorme schade wat je natuurlijk wilt voorkomen. Om deze reden is het aan te raden om te kiezen voor een hoogwerker certificaat verplicht. Door deze certificaat weet je zeker dat je goed kunt rijden en dat je niet in de problemen komt.

Het dragen van stalen neuzen

Als je in de bouw werkt, is het net als de hoogwerker certificaat verplicht om stalen neuzen te dragen. Als je namelijk beton draagt en je laat deze op je tenen vallen, dan zullen deze breken. Door het dragen van stalen neuzen kun je dit voorkomen waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken tijdens dat er iets valt. Gebruikt jouw bedrijf deze verplichting nog niet? Dan is het per direct aan te raden om deze regel in te voeren. Je wilt je tenen immers blijven houden en deze regel helpt hierbij mee.

Zorg altijd voor een veilige omgeving

Tot slot is het altijd aan te raden om een veilige omgeving te hebben zodat je zonder zorgen aan de slag kunt gaan met werken. Als je dit namelijk niet doet, dan bestaat er een kans dat je in de problemen komt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom altijd goed om de omgeving te controleren en te kijken of je werkplek veilig genoeg is om te werken. Is dat niet het geval? Ruim dan eerst een beetje op om problemen doen te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Voorbeeld bericht

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden