Gezondheid van binnenuit

Wat te doen met lichamelijk letsel na huiselijk geweld?

Geplaatst op

Wanneer het gaat om huiselijke geweld, zijn er vele facetten waarmee rekening gehouden moet worden. Vanzelfsprekend is huiselijk geweld een probleem wat we moeten oplossen. Voor de mensen die niet langer in een situatie zitten van huiselijk geweld, is het een verademing om zich wederom veilig te kunnen voelen in hun eigen huis. Toch is het vaak zo dat, ook al is het geweld in huis gestopt, er verschillende pijnlijke zaken zijn die nog steeds een rol spelen in het dagelijks leven. In deze blog willen we het met name hebben over de fysieke consequenties van huiselijk geweld. Wat zie je vaak in gevallen van huiselijk geweld en wat voor behandelingen zijn hiervoor nodig of beschikbaar? Dus, als je wilt weten wat je kunt doen tegen opgelopen letsel in het geval van huiselijk geweld? Dan hebben we deze hier opgesomd.

LET OP: Wanneer je slachtoffer bent van huiselijk geweld, of wanneer je iemand kent die hier slachtoffer van is, neem dan te allen tijde contact op met de politie.

Littekens

Naast de emotionele littekens levert huiselijk geweld ook vaak fysieke littekens op. Ongeacht waardoor deze littekens zijn ontstaan; voor eenieder die ze heeft kan het ervaren worden als een vervelende herinnering aan een bijzonder nare periode. Daarom kan het verwijderen of het maskeren van het litteken een grote stap zijn in het herstelproces. Als je het litteken namelijk minder goed ziet, zal je er ook minder aan herinnerd worden. Natuurlijk zijn er littekens die nooit volledig verdwijnen, maar in sommige gevallen kun je gebruik maken van littekencrème om de zichtbaarheid van deze littekens te verminderen.

Breuken

Wanneer het gaat om botbreuken als gevolg van huiselijk geweld, is de enige manier om dit te herstellen het nemen van rust. Ons lichaam is erg goed in om zichzelf te herstellen. Dat betekent dat je lichaam dus in staat is om een botbreuk helemaal zelf te herstellen. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je je lichaam hier de kans voor geeft. Je moet dus voldoende rust nemen en eigenlijk nog wat voorzichtiger doen ook al voel je je misschien al wat beter. Je kunt namelijk het beste even wat extra tijd nemen om ervoor te zorgen dat de breuk zo volledig mogelijk te laten helen. Desalniettemin kan het helpen om een chirurg te laten kijken naar een mogelijke cosmetische ingreep wanneer het gaat om bijvoorbeeld wanneer een kin gebroken is geraakt. Kijk daarvoor bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor kin fillers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je meer over hoe je je gezonder kan voelen. Lees daarvoor onze informatieve blogs. Voor een gedegen dieetadvies raadpleeg je idealiter een expert. 

Contactgegevens

Via info @ gezondheidvanbinnenuit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden