Gezondheid van binnenuit

Wat zijn de medische toepassingen van Botox?

Geplaatst op

Veel mensen weten wel wat Botox is en associëren dit doorgaans met cosmetische behandelingen. Botox wordt vaak in een adem genoemd met een facelift of er mooier uit te willen zien. Natuurlijk is dit voor een groot deel waar, maar wist je ook dat er verschillende niet cosmetische toepassingen zijn voor Botox? Botox kan namelijk ook op verschillende manieren een belangrijke medische toepassing zijn en klachten verhelpen die maar weinig te maken hebben met een slecht zelfbeeld of een onvrede over je uiterlijk. In deze blog gaan we daarom wat dieper in op de medische toepassingen van Botox.

Migraine

Botox wordt veel ingezet bij mensen die last hebben van ernstige migraine. De Botox kan namelijk ervoor zorgen dat de pijn die zich in en rond het hoofd begeeft, kan worden verminderd. Dit is voornamelijk het geval wanneer de migraine wordt veroorzaakt door zogenaamde spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn ontstaat namelijk doordat er te veel spanning zit op diverse spieren rondom het gezicht, het hoofd en/of de hals. Door middel van  het op de juiste plekken inbrengen van Botox, kun je ervoor zorgen dat deze spieren minder vaak en minder sterk zullen aanspannen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de intensiteit van de spanningshoofdpijn afneemt of zelfs helemaal zal verdwijnen.

Spasmen

Ook wanneer mensen last hebben van spasmen of een andere vorm van ongewenste en ongecontroleerde bewegingen. Doordat Botox namelijk het signaal vanaf de hersenen naar de spieren blokkeert, zie je dat de spieren dus in veel mindere mate zullen reageren op het signaal wat de hersenen geven om de spieren te bewegen. Dit betekent dat ook ongewenste bewegingen, die je zelf niet bewust hebt willen laten gebeuren, kunnen worden geblokkeerd. Er zijn verschillende verhalen waarbij dit tot enorme successen heeft geleid en men weer een normaal leven heeft kunnen oppakken. 

Blaasproblemen

Wanneer men ouder wordt kan men de controle over de blaas kwijtraken. Ook bij verschillende ziekten zoals multiple sclerose zijn er, wanneer de ziekte verder gevorderd is, momenten waarop men steeds vaker de controle verliest. Dit is natuurlijk heel erg vervelend, maar gelukkig zijn er ook verschillende soorten botox – botoxbehandeling waarbij de controle over de blaas weer enigszins kan worden teruggekregen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je meer over hoe je je gezonder kan voelen. Lees daarvoor onze informatieve blogs. Voor een gedegen dieetadvies raadpleeg je idealiter een expert. 

Contactgegevens

Via info @ gezondheidvanbinnenuit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden