Gezondheid van binnenuit

Zorgen voor een gezonde tandvlees

Geplaatst op

Een controle bij Tandarts Amsterdam kan ervoor zorgen dat je een gezond tandvlees krijgt. Daarnaast heeft voeding een grote impact op de gezondheid van je gebit. Een mogelijkheid voor het hebben van witte tanden is je tanden laten bleken. Met tanden bleken kan je een mooie glimlach krijgen.

Veelvoorkomende mondproblemen

Een van de meeste problemen waar mensen te maken hebben, is het hebben van gaatjes. Maar wat is nou een gaatje in je kies of tand? Een gaatje is de ruimte die na het reinigen van je gebit open blijft. Meestal is die voor het reinigen van je gebit gedekt met tandbederf. Zodra dit verwijderd is ontstaat er een open ruimte, wat gaatje wordt genoemd. Zodra je een gaatje hebt, kan je bij de tandarts een afspraak maken. De specialist zal het gaatje vullen. De vulling voorkomt dat het gaatje erger wordt en herstelt de tand.

Tips voor het voorkomen van gaatjes

Hieronder formuleren we een aantal tips voor je, om het ontstaan van gaatjes te voorkomen.

  1. Fluoride zorgt voor een hard glazuur. Het wordt aangeraden om je tanden minimaal 2x per dag met een fluoride tandpasta te poetsen. 
  2. Maak per dag minimaal 1x gebruik van een flosdraad tussen je tanden. Je kunt ook stokers of ragers gebruiken voor het schoonmaken tussen je tanden. 
  3. Probeer zo min mogelijk te eten en te drinken. Natuurlijk is het niet raadzaam om helemaal niet te eten, want je lichaam heeft voeding nodig om gezond te kunnen functioneren. Probeer minder dan 8x per dag te eten of te drinken.
  4. Zorg voor een preventieve tandheelkunde

Tanden bleken voor wittere tanden

Wil je af van je gele tanden? Dan kan je je tanden laten bleken. Hierdoor krijg je wittere tanden en in de meeste gevallen een mooiere glimlach. Ook kan je naast het bleken van je tanden, een regelmatige, professionele tandreiniging krijgen. Dit is een natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat je tanden wit blijven. De meest effectieve manier om je tanden te laten bleken is om dit bij de tandarts te laten doen. Tandartsen gebruiken voor het witter maken van je tanden een waterstofperoxide. Zij houden zich aan een waterstofperoxide percentage van 6%. Je tanden laten bleken met waterstofperoxide is de meest effectieve methode om je tanden witter te krijgen. 

Zelf je tanden bleken

Je kunt ervoor kiezen om je tanden zelf te bleken met een bleeklepel. Meestal wordt dit wel afgeraden, omdat er verschillende stoffen en middelen in zitten. Deze stoffen en middelen kunnen slecht voor je tanden zijn. Daarom is het verstandig om dit door de tandarts of specialist te laten doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je meer over hoe je je gezonder kan voelen. Lees daarvoor onze informatieve blogs. Voor een gedegen dieetadvies raadpleeg je idealiter een expert. 

Contactgegevens

Via info @ gezondheidvanbinnenuit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden